Program - en dag för näringslivet i Lund

Ett blomstrande näringsliv behöver friska medarbetare och med forskning och en aktiv utveckling av life science-inriktade branscher är vi på väg mot ett friskare liv! Vårt förmiddagsprogram ger dig nya infallsvinklar och kunskaper på temat Tekniker för ett friskare liv.

Efter förmiddagens inspiration står en exklusiv näringslivslunch med utdelning av årets näringslivspriser på programmet. Vi får en inblick i året som gått för Lunds mest framgångsrika företagare, ledsagat av Kristian Luuk. Våra partners och sponsorer är redo att träffa dig och bjuder på aktivt nätverkande med aktiviteter. Lunchen består såklart av mat för ett friskare liv. Smaka på Lund, lyssna på våra framgångsrika företagare, skapa nya kontakter och var en aktiv del av Lunds näringsliv tillsammans med oss!

Moderator - Kristian Luuk


Kristian Luuk är en folkkär programledare som har röstats fram till Årets manliga TV-programledare inte mindre än sex gånger. Från 2009 har han skapat TV-historia genom att tillsammans leda "På spåret" i SVT och nu senast även det återuppståndna ”Fråga Lund”. Kristian är även en underhållande moderator och konferencier och tar sig med nyfikenhet an alla möjliga ämnen.

Framtiden ser ljusare ut än vi tror - Mouna Esmaeilzadeh


Mouna Esmaeilzadeh var av de mest omtalade sommarpratarna 2018 och känd som ”Doktor Mouna” i TV4. Mouna är en av de ledande experterna på framtidens hälsa, och hon spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla. Mouna förespråkar användning av robotar, artificiell intelligens och genteknik. Vad skulle hända om vi slog ihop våra hjärnor med en maskin? Följ med när vi gläntar på dörren till framtiden – det är spännande, hisnande, men också skrämmande.

Varför Lund? - Philip Sandberg


Vi tar pulsen på kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L) som ger sin syn på Lund och dess förutsättningar att vara en ledande näringslivskommun. En framsynt näringspolitik är en prioriterad målsättning för Philip och Lundakvintetten.

Från fallskärmar till miljardavtal - Carl Borrebaeck


Carl Borrebaeck är professor i immunoteknologi vid Lunds Universitet med fokus på cancerterapi och diagnostik. Han grundade CREATE Health Translational Cancer Center 2005, med fokus på kliniska behov. Hans forskning har resulterat i flera spin-outföretag, som BioInvent International AB, Alligator Bioscience AB, Immunovia AB, SenzaGen AB och Atlas Therapeutic AB. Det senaste företaget är PainDrainer AB som med hjälp av artificiell intelligens kan hantera kronisk smärta.

Att få tillbaka sin framtid - Kajsa Sigvardsson


Kajsa Sigvardsson är pressansvarig i Lunds kommun och författare. 2016 kom hon ut med den mycket uppmärksammade boken "Att få tillbaka sin framtid". När Kajsa Sigvardsson var nybliven mamma drabbades hon av sjukdomen Multiple Skleros, MS. Tack vare en relativt oprövad och riskfylld behandling blev det omöjliga möjligt - att bli frisk från kronisk sjukdom. Kajsa berättar hur är det att bli sjuk när man står mitt i livet och om hur revolutionerande medicinska framsteg kan få stor betydelse för många.

Spot-on: BrainLit - Ofelia Madsen


BrainLits ljusmiljölösningar grundar sig i fascination av ljusets betydelse för människors och djurs hälsa. Med naturligt dagsljus inomhus är BrainLit belysningssystemet som ger medarbetarna ökad energi, kreativitet och höjer produktiviteten samtidigt som sömn och dygnsrytm förbättras

Spot-on:  WordDiagnostics - Katarina Kjell


WordDiagnostics är ett beslutsstöd för identifiering av psykisk ohälsa inom primärvården och psykiatrin. Unikt för beslutstödet är att patienten svarar fritt med beskrivande ord som analyseras med Artificiell Intelligens. WordDiagnostics AI är utvecklat för att underlätta och förbättra den diagnostiska processen genom att identifiera typ och grad av psykiatrisk problematik.

Lunds kommun

www.lund.se
orgnr: 212000-1132

Kontakt

E-post: lundgrandprix@lund.se
Telefon: 046-359 50 00